Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Cursuri De Calificare

Membru Bizoo de 5 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Evaluare competente profesionale Cofetar-patiser

0 stars: 0.00 din 0 pareri

750 lei
Brand
Evaluare competente profesionale
Descriere
Patiserul prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produsele de patiserie in vederea comercializarii.

Dupa ce receptioneaza (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteaza si le conserva pana la introducerea in fabricatie.

Apoi sorteaza, curata, cerne si dozeaza materiile prime, dupa care urmeaza prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupa aceasta etapa, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului consta in finisarea produselor, glasarea si decorarea lor.

Utilizeaza dispozitive de incalzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusa de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cantare, cazane, tavi etc.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura