Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Cursuri De Calificare

Membru Bizoo de 7 ani.
4.00
4 stars: Foarte bun
2 pareri

Curs de calificare fierar betonist, montator prefabricate

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1000 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Ocupatia se practica in sectorul constructiilor, in cadrul unor companii de dimensiuni foarte diferite care executa lucrari pentru constructii civile, industriale, edilitare, de cai ferate, drumuri si poduri etc.

Activitatile se desfasoara numai in echipa, alaturi de alti fierar betonisti, sub coordonarea directa a sefului de echipa, de punct de lucru sau a sefului de santier, in baze de productie, ateliere sau spatii special amenajate pentru pregatirea si fasonarea otelului beton sau pe santiere de constructii, la locul de punere in opera a materialelor.

Fierarul betonist lucreaza in mod obisnuit in conditii foarte variate, pe timp de zi sau de
noapte, in functie de organizarea lucrarilor si termenele de predare, pe suprafata solului, sub cota solului (fundatii) sau la inaltime, in orice anotimp, indiferent de conditiile meteorologice: ploaie, vant, ceata, temperaturi scazute sau inalte etc., fiind supus unor riscuri diverse de accidentare mecanica.

Lucrarile se executa pe baza unor proceduri stricte, respectandu-se permanent indicatiile sefilor directi.

Calitatea executiei decurge din respectarea riguroasa a tehnologiilor, fierarul betonist avand obligatia de a indeplini pe tot parcursul activitatilor cerintele din proiectul de executie al lucrarii, precum si normativele tehnice in vigoare.
In functie de faza de lucru, fierarul betonist colaboreaza cu alte categorii de muncitori: sudori, dulgheri, betonisti etc.

Fierarul betonist manipuleaza materialele necesare pentru activitatile curente de munca si le transporta in majoritatea cazurilor pe distante mici, prin purtare directa de la locurile in care sunt aduse cu mijloace de transport si de ridicare a sarcinilor.

Fierarii betonisti care fixeaza materialele in dispozitive de prindere ale utilajelor pentru transport la inaltime sau pe orizontala sunt instruiti si autorizati ca legatori de sarcina.

Pentru practicarea ocupatiei sunt necesare capacitati de rezistenta la efort, lucru in conditii de inaltime, de realizare a unor activitati repetitive, in conditii procedurale stricte, cu autonomie restransa.
Atitudinile principale cerute la locul de munca sunt: disciplina, seriozitatea, preocuparea
profesionala, responsabilitatea si atentia.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura