Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Cursuri De Calificare

Membru Bizoo de 7 ani.
4.00
4 stars: Foarte bun
2 pareri

Curs calificare Compresorist

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1500 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Compresoristul isi desfasoara activitatea intr-o hala de compresie, componenta a unei instalatii mari, de metanol sau de amoniac, unde in timpul procesului tehnologic se ajunge la temperaturi de peste 1000 de grade C, la presiuni de 300-500 atm., la turatii de cateva mii pe minut, la vibratii si la zgomote foarte mari.

De aceea meseria de compresorist are la baza cativa ani de scoala pentru calificare, cunostinte despre mecanica, chimie, exploatare si tehnologie. Compresoristul are ca activitate principala asigurarea functionarii unui compresor sau turbocompresor, in acest sens avand sarcini de serviciu multiple: pregatirea compresorului pentru pornire, efectuarea tuturor operatiilor de pornire, asigurarea functionarii normale si in parametrii, asigurarea unui regim optim de functionare, aplicarea masurilor si normelor specifice de SSM in situatii de urgenta si nu in ultimul rand efectuarea operatiilor de oprire planificata sau in situatii de forta majora a compresorului.

Compresorul este destinat comprimarii si refularii gazului(metan) si este o parte a procesului de fabricatie. Compresoristul este direct subordonat sefului de formatie sau maistrului termist.

In timpul unei functionari normale, atributiile compresoristului sunt:
-complectarea parametrilor si a manevrelor efectuate in rapoarte, pe tot timpul serviciului;
-verificarea temperaturilor, presiunilor, a debitelor, a nivelului de ulei, etc.;
-interpretarea lor fata de valorile normale de functionare si readucerea parametrilor la normal;
-verificarea tuturor vibratiilor, a deplasarilor axiale, a zgomotelor, etc.

In timpul pornirii,compresoristul are obligatia sa pregateasca in asa fel locul de munca incat sa existe o pornire normala si sa ajunga in cel mai scurt timp conform instructiunilor la parametrii tehnologici ceruti pentru o functionare normala si in siguranta deplina.

In timpul opririi are obligatia sa verifice ca toate ventilele si circuitele de blocare sa lucreze normal si bine inteles, el sa execute toate manevrele cerute, cu foarte mare atentie. Manevrele de pornire si oprire se fac doar sub supravegherea maistrului termist.Doar in caz de pericol, sau de necesitate, cand nu este timp pentru a anunta seful ierarhic manevra se va executa pe proprie raspundere.

Compresoristul are obligatia sa pastreze curat locul de munca si sa consemneze acest lucru in jurnal. Pornirea compresorului comporta doua faze:

-pregatirea de pornire;
-pornirea propriu-zisa.

Pregatirea de pornire este faza premergatoare pornirii utilajului, de pornire a anexelor si dureaza pana in momentul admisiei gazului. Are ca scop realizarea tuturor conditiilor de pornire. In timpul pornirii daca apar zgomote sau vibratii, se reduce turatia iar daca nu dispar, se opreste compresorul pana la remedierea avariei. In tot acest timp va tine legatura cu operatorii de la celelete faze ale fluxului tehnologic.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura